Examenssittning

I helgen var det examenssittning. Var så roligt att se alla härliga klasskompisar piffigt finklädda. I vanligtvis stressar vi runt i skolan med jeans, glasögon, skolböcker under armen och papp-kaffekoppen i högsta hugg. Men i lördags var alla så tjusiga.

Jag började kvällen hos Helene med några glas bubbel. Väl på Trappan var det dags för mingel med övriga klasskompisar. Fotoblixtrarna blixtrade i takt med att det skålades. Vid middagen fick jag Johanna och Susanne till bords, vilket dreamteam. Till middagen underhölls vi av skönsång (Johanna), fint och tokroligt tal (Jonas) samt spex. Utöver detta sjöng vi även en del snapsvisor och några vändor av "För vi har tagit examen, för vi har tagit examen, för vi har tagit examen, fy fan vad vi är bra..." (i lördags var vi iförsig inte riktigt färdiga med skolan än, men det låtsades vi inte om just då..)

Kvällen fortsatte i festens tecken. Låter bilderna tala för sig själva..

Jag och min parhäst Susanne:)

Hmm..

Kristoffers hatt passade ju utmärkt på mig.



Igår hade vi vårt sista seminarie och idag har jag skrivit klart min sista skoluppgift någonsin (om jag inte får för mig att skriva D-uppsats någon gång.. känns dock ganska avlägset i dagsläget). Imorgon ska jag till skolan för allra sista gången. Känns så obeskrivligt skönt.

På fredag är det dags för diplomering. Allt känns lite overkligt. Tror inte jag riktigt fattar att jag är klar nu. Innebär det att det är dags för mig att bli vuxen??.. Nää, det där med att vara vuxen är nog inte min grej. Inte än iallafall..


En kopp te blev tre glas vin..

Tokigt va?! I onsdags skulle jag träffa Nedima för en fika med tillhörande skitsnack. Det blev en kopp te på Fräcka Fröken. Efter detta fortsatte vi dock till Munken där det intogs flera glas vin. Gick hem vid stängning.. En helmysig kväll. Ofta blir de mest oplanerade kvällarna de allra bästa.

Igår gick jag upp vid kl 13 och bestämde mig för att jag skulle plugga hela resterande delen av dagen. Det gick sådär.. eller det gick inte alls snarare. Öpnnade inte ens skolböckerna. Jag diskade, städade lite, var upp med saker på vinden, duschade... jag gjorde i stort sätt allt förutom att skriva på min skoluppgift. Vid kl 18 gick jag iallafall hemifrån för en fika med söta Helene. Det var så länge sedan vi sågs så vi behövde uppdatera varandra på vad som händer i våra liv.

Är så fruktansvärt omotiverad till att skriva min skoluppgift. Det hjälper inte ens att tänka att jag tar examen om en vecka och att detta är det sista skolarbete jag behöver göra...någonsin.. Har aldrig varit så skoltrött, motivationen är som bortblåst. Men måste ta mig i kragen, vore ju väldigt onödigt att bli underkänd på sista tentan när jag aldrig blivit det tidigare under 3,5års-utbildning. VÄLDIGT ONÖDIGT!!

Men innan jag sätter igång måste jag springa ner på stan och köpa lite bubbel som ska intas innan EXAMENSSITTNINGEN imorgon.. Då ska firas!!

24

Igår fyllde jag 24 år, grattis till mig. Födelsdagsfirandet började dock i söndags. Blev ordentligt överraskad när jag kom hem på söndagskvällen. På min tv-bänk stod inte längre min "tjock-tv". Där fanns istället en 42tums platt-tv med tillhörande hemma-bio-packet. Blev jätteglad och väldigt förvånad:):) Nu skulle jag kunna sitta och titta på tv hela dagarna.. Satte direkt i en Beck-film för att kunna spana på Mikael Persbrandt i jätteformat. Han var lika het då..

Födelsdagen började med en sväng till skolan. På kvällen blev det mysmiddag med vin och film.

Ett år äldre kände jag att det var dags att komma igång med träningen igen. Då jag haft svårt att bli frisk från min "mini-gris-influensa" som jag fick i november var det ett tag sedan jag tränade. Men idag var det alltså dags. Klädde på mig tre par byxor och fyra par tröjar för att överleva den kyliga promenaden till gymmet. Väl där kände jag mig ganska förväntasfull. Ungefär en halvtimme in i step-passet gick den känslan över och ersattes av mjölksyra, andnöd och skrikande muskler. Men eftersom det var min lovely Lisa som var instruktör bet jag ihop och fullföljde passet.. Trots blodsmaken i munnen var det väldigt kul. Ser fram emot att komma igång på riktigt. Jag är ju van att träna flera gånger i veckan och mår väldigt bra av det:) Låter nästan som en riktigt friskus, men så långt skulle jag väl inte sträcka mig. Har precis ätit en massa chips.. vill ju inte vara för nyttig..

Nu är det dags att diska, duscha och sedan läggdags. Och hålla tummarna för att jag inte får alltför mycket träningsvärk..

Jag trivs!

Igår var det mat och Let´s Dance hemma hos Lisa. Blir lika sugen på att slänga på mig dansskorna igen varje gång jag tittar på det programet. Jag har ju faktiskt spenderat många år med att uppträda och dansträna fyra gånger i veckan.. saknar det ibland. Nu förtiden blir det på sin höjd aerobics på gymmet och rumpskak på krogen. Men det är iförsig också ganska kul:)

Idag har jag myst med söta Frida över en kopp te på Whaynes, mysmys!

Nu sitter jag under filten i soffan och mår bra. Dags att titta på film, Inglourious Bastards.

Jag trivs med livet. Känner mig som en liten soltråle:)


Tillbaka till verkligheten och en iskall lägenhet

Ja nu är jag tillbaka i lägenheten i Norrköping efter en julhelg i Västerås och en nyårshelg i Hemavan. Trots att elementen är på högsta är lägenheten iskall. Har tänt ungefär 50 värmeljus. Undrar om det hjälper?..

Den 27:e dec gick utmärkt även om ljudnivån som beräknat var väldigt hög. Pappa fick massa spännande upplevelser i present. Den lite äldre generationen släktningar påtalade nämligen att livet börjar vid 60 års ålder..
Lite bilder från julhelgen och kalaset.


Ett snöigt Västerås


Mamma lägger sista touchen vid julgranen


Myser med morfar

Sötaste

Tyvärr glömdes kameran helt bort i Hemavan. Men jag kan säga att det var en kall och realtivt lugn nyårshelg. På grund av den isande kylan blev det bara en halv dag i skidbacken (det bör dock tilläggas att jag var betydligt mer aktiv på afterskin). Den 30:e och den 31:a spenderades jobbandes i garderoben på hotellet där jag tog notis om två saker.
 1. Det är fantastiskt hur berusade människor kan vara och ändå stå på benen.
 2. Att jag självklart aldrig varit eller kommer bli så berusad som de personer som åsyftas i ovanstående.

Dagarna efter nyårsafton fylldes av halsont och snorig näsa (japp, lyckades självklart bli dunderförkyld), mysiga middagar och en date med sötisFrida.

Nu är jag som sagt tillbaka i Norrköping igen, tillbaka till verkligheten. Vet inte om jag är så mycket för nyårslöften, men en sak kan jag lova: Jag åker ALDRIG mer buss till Hemavan, ALDRIG!! Efter 15 timmar i buss till Hemavan och 15 timmar hem kan jag lova att jag är säker på min sak.

Nu är det snart dags att bege sig till jobbet. Undrar om jag kommer undan med att rulla tummarna, dricka kaffe och sitta med fötterna på skrivbordet hela natten? Förmodligen inte... synd.


 


RSS 2.0