Vintern i bilder..

Helg igen.. tiden går fort, ibland lite för fort, även om det kan kännas som om den stundtals står förbannat still.. hmm..

Gårdagen spenderades på Vingåker factory outlet, tröstshopping stod på schemat. Efter torsdagens mittseminarie behövdes lite uppmuntring. Vi försökte först med att tröstäta på McD, men då det bara medförde magont bestämde vi oss för att tröstshopping nog var det enda rätta. Vi packade in  oss fyra brudar i den berömda (om än oberäkneliga) sabben och gav oss av. Är dock lite besviken över att bara komma hem med två skålar, ett par skor och strumpor.. men plånboken är nöjd!!

Idag, efter att ha legat på innergården och solat, kan jag med all säkerhet säga att vintern är över. Men oj vilken vinter det har varit; julmys, nyårskalas, fjällenresa, tårar, glädje,  födelsedagsfirande, sittning, skola, fjällenresa igen, "sexparty", nytt jobb, fjällenresa yttreligare en gång, härliga och helt underbara vänner, mys med familjen... Det får bli en kort summering i bilder..


Julmys med mina änglar


Nyårsfina


Sittning med mögelSVAMP


härliga vänner


"sexparty"


skratt och glädje


Underbara Hemavan..

Det var den vintern det.. även om det ska bli skönt med sommar kan jag inte låta bli att undra över vad som händer nästa vinter.. Då är jag ju (förhoppningsvis) färdigutbildad.. usch, läskigt. Men men, den som levar får se:)

Imorgon ska jag titta på lägenhet igen.. hoppas  är en riktigt 10poängare!!

Veckan som varit

Veckan som gått har varit lite som en bergådalbana. Humöret har verkligen gått upp och ner. I onsdags var jag inte direkt på topp, men efter att fått prata av mig över en "Lilla menyn" på gyllene måsen (läs McDonalds) kändes allt lite bättre. Tack J! I fredags blev det ytterligare en tour runt halva Östergötland för att hämta in de enkäter vi tidigare delat ut. Än så länge ser svarsfrekvensen ganska lovande ut.

Fredagskvällen började på Bishops uteservering med öl och hamburgare. Uteservering = snart är det sommar, yeah!! Men det ska kanske tilläggas att jag satt invirad i ungeför tre filtar och att vi fick ge upp vid kl 20 då mina händerna var så kalla att de inte kunde hålla ordentligt i ölglaset, men ändå.. Efterrätten och ytterligare öl intogs på Munken (måste säga att jag har en hyfsad kvarterskrog..) Det blev dock en tidig hemgång då lördagens planer började ganska tidigt. Lördag fm och em spenderades på Trappan där det hölls utbildning för nya festerister, allt från alkoholutbildning till sjukvårdsutbildning stod på schemat. Själv satt jag mest på en stol och tittade drömmande ut i det fina vädret. Lärde mig dock att en lättöl innehåller 2 cl ren sprit och att två flaskor vin i veckan kan sägas vara på "alkoholistnivå"... hmm..
Lördags kvällen spenderades framför datorn hemma hos J där vi avhandlade kvantitativ metod, enkätupplägg och suicidprevention.. Att plugga på en lördagkväll kanske inte är det absolut roligaste man kan tänka sig, men jag måste säga att det enorma påskägget fullt med godis gjorde det hela lite lättare.

Slutligen en liten undran: Hur tänker man när man målar överskåpen i ett kök turkosa, underskåpen träfärgade och golvet röd-och-vit-rutigt? Börjar bli lite halvsugen på att flytta från min studentlägenhet så har börjat spana på nya lyor. Bör dock noteras att lägenheten med ovan nämnt kök inte är aktuell...

Östergötland runt..

Förmiddagen spenderades i en väldigt tjusig saab körandes runt (vad som kändes som) hela Östergötland. Allt detta bara för att dela ut några förbannade enkäter inför den stundande c-uppsatsen. I förra veckan besöktes Finspång, Rejmyre och Skärblack. Idag var det dags för Linköping, Ljungsbro och Motala. Med egenhändigt skriven vägbeskrivning gav vi oss iväg... Väl inne i Linköping började kartläsaren (jag) skryta om mina kunskaper i kartläsning och att jag nog skulle satsa på att bli den nya Tina Turner (sorry J blev tvungen att ha med liknelsen).. Men det visade sig vara lite för tidigt att ropa hej. Boendet vi skulle till i Linköping ofanns och boendet i Ljungsbro var omöjligt att hitta. Väl framme i Motala hittade vi iallafall vårt boende, men då körde vi självklart vilse när vi skulle därifrån. X antal U-svängar senare kunde vi konstatera att 1 av 3 boenden kanske ända var hyfsad utdelning. Utan det underbara sällskapet hade dock resan blivit lite halvtrist.

Har också hunnit med att träffa söt H för en fika, var härligt att ses igen. Vi avhandlade världens alla problem (läs killar, c-uppsats och den kommande sommaren mm) på Bagarstugan. By the way, deras bullar är stora som tallrikar.

Nej nu är det dags att studera lite sociologiska teorier... can´t wait..



Bloggpremiär

Jaha, så har jag blivit lite halvtvingad att börja blogga. Ambitionsnivån är kanske inte så där jättehög, men jag ger det någon vecka iallafall..

Påskhelgen spenderades hemma hos familjen i Västerås. På långfredagen blev det lite reunion med några av grabbarna grus från gymnasiet. På någon timme avhandlades minnen från hela gymnasietiden, blev dock en tidig kväll för mig då lördagen innebar släktträff i Stockholm.

Påskafton spenderades som sagt i Stockholm tillsammans med kusinerna. Jag vet inte om det här är ett fenomen som gäller för bara min släkt, men när vi träffas äter vi konstant. De få stunder vi inte stoppar mat i munnen gör vi allt för att överrösta varandra. Mest uppmärksamhet under dagen fick utan tvivel ett stycke kusinbarn som hunnit fylla 1, 5 år. .Han har tydligen kommit in i den där åldern där han tar efter allt man gör... både på gott och ont. 
Bus med påskägg


Trots att busungen är så söt att jag skulle kunna äta upp honom blev jag och bror lite nervösa när mamma fick något drömmande i blicken och mumlade något om att det skulle vara kul att bli mormor eller farmor.. Men det får nog förbli än dröm i ännu några år..

Ikväll blir det en tidig  kväll då jag jobbade natt inatt samt gör mitt bästa för att utrota en envis förkylning. Ska bädda ner mig i soffan framför en Beck-film... Gunvald here I come..

 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0